Desert prajitura Orion

de Ancutsa in Prajituri, 2 Apr 2017 | 4947 vizualizari

 

Prajitura cu blat pufos de cacao, crema de branza, sos de piersici si decorata cu alune de padure prajite. 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 100 g unt sau margarina
  • 5 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 1 varf de lingurita de sare
  • 10 linguri de lapte
  • 2 linguri de cacao
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crema de branza:
  • 5 albusuri + 2 galbenusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 3 cutii branza pufoasa cu smantana Delaco
  • 1 praf de sare
  • Putina coaja de lamaie
  • Pentru sosul de piersici:
  • 7 piersici
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • in plus: 2 linguri de zahar
  • Pentru stratul de alune:
  • Cateva alune de padure
  • sare
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Orion:

 

 Sosul de piersici:

Se spala piersicile si se taie in felii subtiri. Se pun intr-o craticioara zaharul, zaharul vanilat cu apa. la foc mic, iar cand se topeste zaharul, se adauga piersicile, se amesteca sa nu se lipeasca si se lasa sa fiarba cam 5 minute. Se da vasul de pe foc.

 Blatul:

Se freaca margarina sau untul cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga cacaua, galbenusurile unul cate unul, apoi si laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine.

Se pune compozita intr-o tava, pe foaie de copt, se da la cuptorul incins, pentru 10 de minute, la foc mediu.

 Crema de branza:

Se amesteca albusurile cu mixerul cu un praf de sare, pana obtinem o spuma consistenta.

Separat, se amesteca intr-un vas adanc branza pufoasa cu zaharul, galbenusurile, coaja de lamaie, apoi turnam si bezeaua si amestecam bine.

 Se scoate tava din cuptor, se presara putin pesmet pentru ca aluatul sa nu se incruzeasca, se toarna aceasta crema de branza peste blat, se intinde bine, se mai presara un pic de pesmet, apoi se intinde si stratul de piersici, se presara acele 2 linguri de zahar mentionate la ingrediente si se mai da tava la cuptor, 30 de minute la foc mic.

 Stratul de alune:

Se pun pe foc mic intr-o craticioara, cateva alune de padure curatate si taiate in jumatati, impreuna cu putina sare. Cand s-au rumenit bine, se dau deoparte, se lasa un pic la racit, apoi se maruntesc cu rasnita pentru a obtine o pudra fina.

 Cand s-a rumenit prajitura, se scoate din cuptor, se presara alunele de padure maruntite si se lasa la racit.

 Pont: Nu exagerati cu alunele, intrucat au o aroma destul de puternica!

 Pofta Buna!

 Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/09/prajitura-orion.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Orion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

dantes 1

03.04.2017, 17:12

Delicioasa!

Rocsi 1

03.04.2017, 19:39

Mmmm, vreau si eu!

Ancutsa 1

03.04.2017, 22:49

Va multumesc tare mult, m-am bucurat ca v-a placut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajiturele cu caise si ciocolata